başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Sebebini henüz bulabilmiş değilim.Öğrenciyi hem maddi hem manevi olarak aşırı yıpratan bir durum.Umarız bir gün hocalarımız öğrencilerin durumunu anlar da vicdana gelir.
Özelde çalışınca daha çok anlaşılan durum. Batıda isen bilmiş ve ukala hasta ile uğraşıp yine de hekimlik yaptığını hissedersin. Doğuda isen cahil ve anlamaz hastalarla uğraşıp sadece fonksiyonu yerine getiren, acıyı dindiren teknisyene dönüşmüş hekim gibi hissedersin.
Diş ve çevre dokuların total veya parsiyel eksikliklerinin fonksiyonel ve estetik rehabilitasyonu ile ilgilenen, fakültede bir çok öğrencinin vazgeçilmez belalısı, öğrencilikte çok yaratıcı küfürlere konu mankenliği yapan, çok yeminler ettiren ancak mezun olduktan sonra "şöyle bir full mouth yapsak da yolumuzu bulsak" dedirten baba diş hekimliği dalıdır.
5.sınıf öğrencisiyim.Cerrahi kliniğinde bir hasta geldi 35 yaşında erkek 38 numaralı dişini çekicem.Çekim endikasyonu aldım anesteziyi yaptım başladım.Eleve ediyorum ama diş fizyolojik mobileteden ileri hareket etmiyor. Saat de 4 falan olmuş diyorum daha bir saat var rahat rahat yetişir.Hastanın yanakları ve dili çok büyük dişi doğru düzgün göremiyorum bile.Distali tamamen çürük.Sadece mezialden eleve edebiliyorum.10 dakika geçti asistan geldi nasıl gidiyor diye hasta bağırmaya başladı daha tecrübeli biri bakabilir mi bizimki de can diye.Daha 10 dakika uğraştım neyse asistan klasik burası öğrenci hastanesi kabul etmeyecekseniz gidin falan derken diğer asistan geldi sakinleştirmek için dedi ki beyefendi kırılırsa ameliyathanede ben varım çekerim dedi sonra hasta da senin burda ne işin var o zaman sen kimsin sen kendi işine bak deyince bu sefer diğer asistan da sinirlendi ve siz nasıl konuşuyorsunuz diye yükseldi ve bu sefer başka bir asistan geldi abi neden bağırıyorsun diye hasta dedi ki BAYANIN ŞEVKİNİ KIRMAK İSTEMİYORUM AMA DAHA TECRÜBELİ BİRİ GELEBİLİR Mİ BİZİMKİ DE CAN dedi ben hiçbir şey demiyorum asistanlar orda dururken tabiki de sonrasında diğer asistan 152627282 ton baskı yaptıktan sonra dişi kırıp öyle çıkartabildi.Hayatımda yaşadığım en tuhaf deneyimdi
Protez alçı odasında trim makinesinde protezi trimlerken, makineye su veren su borusu yerinden çıkmış tazyikli suyla duş almıştım ama 5 yılın verdiği zeki ve çeviklikle boruyu yerine oturtmayı başarmış , o halde işime devam etmiştim kimse de nerde nasıl ıslandın dememişti çünkü burası diş hekimliğiydi
cv nizde diş hekimliğinden başka her şey olur, benimkinde c programlama bile var
Benimki asansördeki temizlik görevlisinin asansöre giren herkesin ismini söylemesi benim ona abla benimkini de biliyon mu diyerek (okula ilk gidişim) şaka yapmam ve ismimi söylemesi
mikrobiyal dental plak bakterileri tarafından başlatılan şiddetli enflamatuar periodontal hastalıktır. sadece dişetini tutar, kemik etkilenmez. ağız içi bulguları; papiller bölgede krater tarzı defektler, pseudomembran görünümü, lineer eritem ve kanama şeklindedir. lezyonlar ağrılı ve dokunmaya duyarlı, metalik tat, paslı dil, baharatlı yiyeceklere karşı hassasiyet görülür.
Mezun olduğunda klinisyen olmak isteyen ve kendini seminer kurslarla geliştirmek isteyen bir dönem 4 öğrencisiyim . Fakültede alınan pratik eğitimlerini yetersiz buluyorum . Boş kalan zamanlarımda bir klinikte asistan olarak çalışmak sizce mantıklı mı ?
dişin farklı yüzlerinde şekillenen konturların birbirleriyle birleşerek dişin kronunda bir eksen oluşturmasıdır.
İlk muayenede ve tedavide ayna ile birlikte her zaman kullanılan el aletidir. Düz bir sapı ,çengel veya orak şeklinde sivri bazende yuvarlatılmış ucu vardır. Diş hekiminin olmazsa olmazı.
parotis bezi absesi veya parotis ameliyatları sırasında auriculotemporal sinirin zedelenmesi sonucu ortaya çıkan bir sekeldir. yemek sırasında kulak arkasında (retroauricular-temporal alan) kızarıklık, ağrı ve terleme gibi semptomlar gösterir.